Als vrijwilliger naar Namibië

Ons huis
Update Covid-19 in Namibië
1 september 2020
Anastacia
Hoe gaat het met Anastacia?
6 mei 2021
We zetten ons in voor mensen in Afrika die in armoede leven. Lisanne is leerkracht in het basisonderwijs en Jordi heeft een bedrijfskundige achtergrond. Elin babbelt er vrolijk op los en heeft niet meer door wat Engels en wat Nederlands is.

Jordi (32), Lisanne (30) en Elin (2,5) Voort zijn als vrijwilligers aan de slag in Namibië. Ze komen uit Den Ham, een dorp in Oost Nederland. In 2013/2014 hebben zij negen maanden vrijwilligerswerk gedaan in Ghana. Daar hebben ze zich ingezet voor het AMO Programme, een lokale organisatie die lesmaterialen ontwikkelt en verspreid. De tijd in Ghana was een bijzondere en mooie tijd die hen gevormd heeft.

‘Als die sand eens tussen jou tene gekom het, gaan jy altijd terugkom.’


Zij zien het als een opdracht om alles wat ze van God ontvangen – in de vorm van tijd, gezondheid, geld, een goede opleiding en nog zoveel meer – te delen met mensen die minder kansen hebben. “Wij doen dit door ons geloof in Jezus en vanuit liefde voor mensen. De tekst uit Spreuken 16 vers 9 is onze trouwtekst en is een tekst die erg belangrijk is voor ons. We ervaren in ons leven de vrijheid om keuzes te maken, waarbij God deuren opent en richting geeft.”

‘Een mens stippelt zijn weg uit, de HEER bepaalt de richting die hij gaat’


Het project Beautiful Kidz kwam op hun pad en ze ervaarden dit als een deur die open ging. Alles viel op z’n plaats en het eerste jaar kregen ze elke 3 maanden een nieuw visum. Na een jaar leek de deur dicht te gaan. Uiteindelijk en tegen de verwachting in kregen ze een werkvergunning voor 2 jaar waardoor se langer aan de slag kunnen in Namibië!

Hun onderkomen staat op de YWAM (Jeugd Met Een Opdracht) base in Windhoek. Hier huren ze een huisje en dat bevalt heel goed. Het is een hele fijne, rustige plek tussen de bergen. Het ligt op een kwartiertje rijden van de stad en Beautiful Kidz. Regelmatig wordt er een bezoek gebracht door de wilde dieren, zoals o.a. bavianen.

Select Language / Sprache »