Door mensen onvoorwaardelijk lief te hebben heb je impact op Gods Koninkrijk

Sponsorloop His Kids Baptisten Gemeente Zuidwest Friesland
14 april 2022
Trap-In Uden
10 juni 2022

In het werk dat Jennieke en Patrick doen, onder de naam ‘stichting Kapande’, helpen ze mensen om hun identiteit in God te vinden. Tegelijkertijd faciliteren ze trainingen zodat mensen vaardigheden kunnen leren. Op die manier leren mensen om te leven zoals God het bedoeld heeft. “We leren mensen vaardigheden en dan koppelen we hen direct aan een plek waar ze dat beroep kunnen uitoefenen. Op die manier kunnen ze onafhankelijk hun werk doen en zichzelf en hun kinderen voorzien van eten. Het uitdelen van voedselpakketten is mooi om te doen, maar het maakt op lange termijn geen verschil voor mensen; het houdt ze afhankelijk. Onze stichting heet dan ook ‘Kapande’, dit betekent ‘vis’. Als we hun een vis geven hebben ze eten voor een dag. Maar als we hen leren vissen, zijn ze heel hun leven voorzien van voedsel.”

Naast dat mensen vaardigheden leren, worden er ook andere trainingen gegeven: “Veel mensen met wie wij werken hebben nooit geleerd hoe ze problemen op moeten lossen of hoe om goede keuzes voor hun leven te maken. Men is afwachtend in plaats van dat ze initiatief nemen.” De basis van al het onderwijs is Bijbelstudie en discipelschap. “We kunnen zelf het leven van mensen niet veranderen of verbeteren. Alleen God kan dat doen. In de mooiste getuigenissen zien we dan ook dat mensen hebben ontdekt wie ze zijn in Gods ogen. Daar putten ze echt kracht uit.”


“Jongeren denken dat deze manier van leven normaal is, maar dat is het niet. Ze mogen leren en realiseren hoe God het wel bedoeld heeft, en kunnen daarmee de cirkel van problemen in het land doorbreken.”

Select Language / Sprache »