Door mensen onvoorwaardelijk lief te hebben heb je impact op Gods Koninkrijk

Sponsorloop His Kids Baptisten Gemeente Zuidwest Friesland
14 april 2022
Trap-In Uden
10 juni 2022

Preventie en discipelschap

Een ander probleem in Namibië is hoe mensen omgaan met relaties, kinderen en gezinnen. “In Kavango, de streek waar we binnenkort naartoe verhuizen om er meer projecten op te kunnen zetten, komen er veel tienerzwangerschappen voor. Jonge vrouwen stoppen met school, komen thuis te zitten met de kinderen en moeten op een of andere manier hun kinderen zien te voeden. Tegelijkertijd leven mannen vaak helemaal niet thuis en hebben ze meerdere vrouwen met kinderen.” Een van de manieren waarop Jannieke en Patrick ingrijpen, is preventiewerk onder de jongeren. “Ze denken dat deze manier van leven normaal is, maar dat is het niet. Ze mogen leren en realiseren hoe God het wel bedoeld heeft, en kunnen daarmee de cirkel van problemen in het land doorbreken.”

Een van de projecten die afgelopen tijd is opgezet, is het openen van een bakkerij. Een lokale werkloze bakker is aangenomen om een groepje jongeren te leren bakken. De hoofdbakker, Chico, woont naast de bakkerij. “Hij heeft een vrouw en kinderen – maar omdat hij lang geen werk had, leefde hij niet bij zijn gezin. Hij was er niet voor zijn vrouw, zijn kinderen zagen hem bijna nooit. In de bakkerij aangenomen, voerde Patrick regelmatig gesprekken met hem over de verantwoordelijkheid die je hebt als man en vader. Na een half jaar bij ons gewerkt te hebben vroeg hij ons of hij zijn gezin op mocht halen om bij hem in te trekken.” Dit maakt een groot verschil voor zijn kinderen: een gezond gezin is een hoeksteen van de samenleving, het geeft kinderen de kans om gezond op te groeien en het geeft hun perspectief


De Toekomst

Jennieke en Patrick hopen in het komende jaar een trainingscentrum te bouwen waar mensen tijdelijk kunnen verblijven tijdens hun training. Na hun training worden de deelnemers begeleid in verschillende (werk) initiatieven. “Zo hopen we in de komende jaren honderden jonge mensen uit de minst ontwikkelde dorpjes in Kavango helpen. Onze droom is dat deze prachtige regio zelfvoorzienend zal worden en dat mensen daar een vervuld (fulfilling) en gelukkig leven zullen leiden, precies zoals God dat altijd voor hen bedoeld heeft.”

Select Language / Sprache »