Interview met “onze” Jennieke

Trap-In Uden
10 juni 2022
Sinds 2018 is Jennieke Kafuka–Bolier verantwoordelijk voor de fondswerving & communicatie van de organisatie zowel in Namibië alsook namens de stichting in Nederland. Zij heeft ons vorig jaar laten weten dat zij eind 2022 afscheid gaat nemen van Beautiful Kidz om zelf, samen met haar man, een organisatie op te gaan zetten.

Hoe ben je met Beautiful Kidz in aanraking gekomen?

In 2005 deed ik mijn afstudeerstage bij Vluchtelingenwerk in Ter Apel, het landelijk aanmeldcentrum voor asielzoekers. Ik kwam daar in aanraking met veel mensen van veel verschillende culturen en ik vond het bijzonder mooi om met deze mensen te werken. Toch was het ook moeilijk, vooral omdat de meesten van hen heel veel negatieve dingen hebben meegemaakt. Wetend dat ze door zoveel verdriet heen gegaan zijn maar dat de kans heel groot zou zijn dat ze teruggestuurd zouden worden naar hun land van herkomst, raakte me.

“Er groeide in die tijd een verlangen in mijn hart om te werken met mensen die in moeilijke situaties leven, in hun eigen land. Om een positief verschil te maken in het leven van anderen.”

Via een vriend hoorde ik over Beautiful Kidz en dat het een mooie organisatie was die veel kinderen hielp. Ik heb toen contact met hen opgenomen en werd al snel geaccepteerd als vrijwilliger. Ik heb de organisatie eigenlijk pas echt leren kennen toen ik er was.


Wat was hetgeen je deed besluiten in dienst te treden van deze mooie organisatie?

Het mooie aan Beautiful Kidz is dat je direct werkt met de mensen die het het hardst nodig hebben. Na 6 maanden hier had ik echt mijn hart verloren aan vooral de kinderen. Ze hebben liefde nodig maar hebben ook zoveel te geven. Kinderen zijn weerbaar en ondanks zoveel negativiteit thuis, zijn het lieve vrolijke kinderen die met een eerlijke kans zoveel kunnen bereiken. Ik wist zeker dat ik hier een verschil kon maken en dat geeft veel voldoening.

Select Language / Sprache »