Interview met “onze” Jennieke

Trap-In Uden
10 juni 2022

Waar ben je het meest trots op wat mede door jouw inbreng is ontwikkeld bij  Beautiful Kidz?

Het naaldwerkatelier “Anusa”. Dit is een project dat ik zo’n 10 jaar geleden begonnen ben om de moeders, van de kinderen met wie wij werken, te helpen aan een vast inkomen.

“Hoge werkloosheid maakt het heel moeilijk voor veel mensen om te voorzien in wat hun kinderen nodig hebben, zelfs al zouden ze dat heel graag willen.”

Nu werken er 14 mensen fulltime en hopelijk worden dat er steeds meer. Verder ben ik echt supertrots op ons hele team. In de 16 jaar dat ik bij Beautiful Kidz gewerkt hebt is het centrum flink gegroeid en helpen we elke dag honderden kinderen. Dat kan alleen maar door een goede samenwerking en de inzet van bijzondere collega’s.


Wat gaat de toekomst jou en je gezin brengen?

Wij gaan verhuizen naar ‘de village’ in Kavango, een regio in het Noorden van Namibië, aan de grens met Angola. Mijn man Patrick komt daar vandaan en is zelf opgegroeid in grote armoede. Het is hem gelukt om daar uit te komen en hij heeft altijd het verlangen gehad om terug te gaan en een organisatie op te zetten om jongeren daar te helpen. Ons doel is om daar vaardigheidstraining te geven op allerlei verschillende gebieden en dat te combineren met werkgelegenheidsprojecten die zelfvoorzienend zijn.

“In mijn jaren bij Beautiful Kidz heb ik veel geleerd en ik zie er naar uit dat ik die ervaring kan gebruiken om een hele nieuwe groep jonge mensen te gaan helpen.”


Wat wil je meegeven als persoonlijke noot/tip/boodschap?

Wie je ook bent en waar je ook bent, je kunt altijd iets voor anderen betekenen en er is altijd hoop. Soms is dat een stap in het diepe, uit je comfortzone, maar het is het alles waard.

“Denk nooit dat je niets te geven hebt, een positief woord en een luisterend oor kan al heel veel betekenen.”


NaamJennieke Kafuka-Bolier
Geboren18 augustus 1984
OpleidingManagement, Economie en Recht
LoopbaanWerkzaam bij Beautiful Kidz.
PrivéGetrouwd met Patrick, moeder van Mayenga, Fumu en Sanaa
Select Language / Sprache »