Update Covid-19 in Namibië

De winter staat in Namibië voor de deur
30 juni 2020

Omdat door de armoede veel gezinnen bij elkaar in 1 huis wonen, wonen er nu soms wel tot 20 mensen in 1 klein huisje, 20 monden die dagelijks gevoed moeten worden. Het is wel voor te stellen hoe dit voor veel frustratie en radeloosheid zorgt bij de volwassenen, degenen die zouden moeten voorzien in de behoeftes van ouders, broers, zussen en de kleine kinderen. We horen veel over depressie en ook dat kleine kinderen regelmatig mishandeld worden door volwassenen die hun frustratie uitleven op de kinderen.


Tegelijkertijd kunnen we wel zeggen dat het team in Namibië enorm veel werk verricht. Uiteraard kunnen niet alle problemen worden opgelost. De wekelijkse voedselpakketten helpen absoluut en ze proberen de kinderen zoveel mogelijk bezig te houden met huiswerk en allerlei activiteiten die ze thuis kunnen doen. Het team geeft counseling waar nodig en probeert er zoveel mogelijk voor iedereen te zijn. Gelukkig horen ze, naast alle zorgen die er zijn, ook veel positieve getuigenissen.

Het team kan niet wachten om alle kinderen weer dagelijks bij zich te hebben en ze fatsoenlijk te kunnen onderwijzen, om ze zo alle liefde en aandacht te kunnen geven die ze hard nodig hebben.

Select Language / Sprache »