Update Covid-19 in Namibië

De winter staat in Namibië voor de deur
30 juni 2020
Als vrijwilliger naar Namibië
26 november 2020

Omdat door de armoede veel gezinnen bij elkaar in 1 huis wonen, wonen er nu soms wel tot 20 mensen in 1 klein huisje, 20 monden die dagelijks gevoed moeten worden. Het is wel voor te stellen hoe dit voor veel frustratie en radeloosheid zorgt bij de volwassenen, degenen die zouden moeten voorzien in de behoeftes van ouders, broers, zussen en de kleine kinderen. We horen veel over depressie en ook dat kleine kinderen regelmatig mishandeld worden door volwassenen die hun frustratie uitleven op de kinderen.


Tegelijkertijd kunnen we wel zeggen dat, we niet alle problemen op kunnen lossen, we wel heel veel kunnen doen. De wekelijkse voedselpakketten helpen absoluut en we proberen de kinderen zoveel mogelijk bezig te houden met huiswerk en allerlei activiteiten die ze thuis kunnen doen. We geven counseling waar nodig en proberen er zoveel mogelijk voor iedereen te zijn. Gelukkig horen we, naast alle zorgen die er zijn, ook veel positieve getuigenissen.

Zo gauw de scholen weer open gaan zullen we volop werken aan het weg werken van de achterstand die alle kinderen nu hebben opgelopen. Er is veel extra hulp nodig en we kunnen niet wachten om alle kinderen weer dagelijks bij ons te hebben en ze fatsoenlijk te kunnen onderwijzen, ze alle liefde en aandacht te kunnen geven die ze zo hard nodig hebben.

Select Language / Sprache »